Thursday , February 29 2024
Breaking News

Asfaltare Curti

Merita sa ma orientez spre asfaltare curti?

Stiati ca in momentul in care vine vorba despre amenajarea curtilor, unii proprietari se orienteaza spre asfaltare curti? Acest lucru poate fi oarecum surprinzator pentru unele persoane in conditiile in care pavajul se bucura de o popularitate foarte mare in Romania. De asemenea, exista persoane care se orienteaza spre turnarea unei placi de beton in curte.

Chiar si in aceste conditii, desi exista optiuni populare, se pare ca asfaltul incepe sa fie o optiune din ce in ce mai des intalnita. Exista suficient de multe motive datorita carora, aceasta optiune merita luata in considerare. Vom discuta despre aceste motive in randurile de mai jos.

Ce trebuie sa stiu despre asfaltare curti?

Inainte de a va decide, cu siguranta trebuie sa cunoasteti informatii de baza despre asfalt. Ei bine, asfaltul este un material comun utilizat in mod special pentru construirea drumurilor, trotuarelor, parcarilor sau a diverselor alte suprafete de circulatie.

Asfaltare CurtiAcesta este compus dintr-un amestec de bitum, care este un produs petrolier, si agregate minerale, cum ar fi de exemplu nisipul si pietrisul. Aceste elemente din componenta asfaltulului trebuie sa fie incalzite la temperaturi foarte ridicate, in jur de 150 – 200 de grade Celsius.

Este nevoie de o incalzire la asa temperatura mare deoarece bitumul avand rol de liant, se topeste si mentine lipite impreuna agregatele.

Dupa ce amestecul ajunge la temperatura respectiva si se obtine asfaltul, acesta este turnat pe suprafata pregatita, iar apoi este compactat. Asfaltul intr-o curte are multe beneficii, iar in continuare va prezentam informatii si despre acestea.

Beneficiile unei curti asfaltate

Daca v-ati ganditi sa optati pentru asfaltare curti, trebuie sa cunoasteti si beneficiile pe care le puteti avea. In primul rand, mentionam durabilitatea. Asfaltul este un material despre care se stie ca este durabil si poate rezista fara probleme atat la trafic intens, cat si la schimbarile de temperatura.

Tinand cont de faptul ca va asfaltati curtea, despre trafic intens nu poate fi vorba, deci durata de viata a asfaltuli poate fi prelungita. Acesta poate dura zeci ani de zile fara sa se deterioreze, motiv pentru care este alegere ideala pentru construirea drumurilor si a altor suprafete de circulatie.

Intr-o curte cu siguranta nu veti avea probleme cu asfaltul, deoarece traficul nu este intens si nu exista factori care sa-l deterioreze.

Rezistenta la apa este un alt mare avantaj pe care il are asfaltul, si despre care este important sa discutam. Asfaltul este rezistent la apa si la efectele de inghet-dezghet, iar din acest motiv reprezinta cea mai buna alegere pentru zonele in care clima este umeda, sau pentru zonele care se confrunta cu temperaturi scazute.

Costurile eficiente reprezinta de asemenea, un alt avantaj de top ale unei curti asfaltate. In primul rand, metrul patrat al asfaltului nu este mai scump in comparatie cu metrul patrat al betonului.

Dar, tinand cont ca intretinerea este redusa si nu mai cheltuiti bani pentru reparatii precum in cazul betonului, din punct de vedere financiar veti avea de castigat. Si acesta este un motiv intemeiat pentru a va orienta spre asfaltare curti.

Concluzie

Cand vine vorba despre amenajarea unei curti, se poate vedea faptul ca exista mai multe optiuni, iar betonul si pavajul sunt doua dintre ele. Cu toate acestea, exista persoane care se orienteaza spre firmele care se ocupa de asfaltare curti.

Acest lucru nu ar trebui sa fie surprinzator pentru nimeni. Asfaltul in afara faptului ca are un aspect estetic grozav, ofera si avantaje precum cele enumerate in articol. Deci, cu siguranta, asfaltarea unei curti este o idee foarte buna.

Check Also

Asfaltare Pret

Asfaltare Pret

Ce factori contribuie la asfaltare pret final? Asfaltarea curtii poate fi unul dintre cele mai …

Close