Thursday , July 25 2024
Breaking News

Biserica Fortificata Prejmer

De ce viziteaza oamenii Biserica fortificata Prejmer?

Stiati ca mii de oameni din toate colturile Romaniei viziteaza anual Biserica fortificata Prejmer? Exista multe motive datorita carora oamenii aleg sa vina cel putin odata sa vada aceasta biserica.

Nu doar persoanele credincioase care merg frecvent la biserica viziteaza acest loc. Chiar si elevii si pasionatii de istorie aleg sa viziteze biserica respectiva. Mai multe informatii cu privire la acest subiect insa, puteti afla in urmatoarele momente. Tot ce aveti de facut este sa cititi cu atentie pana la finalul articolului.

Despre Biserica fortificata Prejmer

Asadar, inainte de a afla de ce oamenii aleg sa viziteze aceasta biserica, ar trebui mai intai sa aflam unde este localizata. Ei bine, biserica poate fi vizitata in comuna Prejmer, care se afla in judetul Brasov.

Deci, brasovenii in mod evident au fost de mai multe ori sa viziteze aceasta biserica. Nici nu se putea afltfel, biserica din Prejmer aflandu-se la doar 15 kilometri distanta.

Biserica Fortificata PrejmerDespre biserica fortificata Prejmer din aceasta localitate trebuie mentionat ca a fost puternic fortificata din cauza pozitiei sale strategice. Cavalerii teutoni au inceput sa construiasca acest lacas de cult in anul 1218. Acestia insa au fost expulzati din regiune, astfel ca biserica a fost finalizata de catre cistercieni.

Forma bisericii este una foarte interesanta. Forma de cruce greaca a fost modificata in perioada 1512 – 1515. Totul s-a realizat prin anexarea a doua nave laterale inegale, dar si prin extinderea navei centrale. De mentionat este faptul ca in anul 1461 a fost ridicat un turn clopotnita deasupra careului.

In ceea ce priveste cladirea bisericii, aceasta este protejata in prezent de zidul de incinta care are o inaltime de 14 metri.

Alte informatii utile despre Biserica fortificata Prejmer

In mod evident, sa aflati unde se afla aceasta biserica nu este suficient. Nu este un motiv care sa merite vizitata biserica. Cele mai importante motive pot fi descoperita chiar acum.

Asadar, in primul rand mentionam ca discutam totusi despre cea mai mare biserica evanghelista din Romania. De asemenea, este una dintre cele mai importante astfel de biserici din regiunea de est a Europei. Deci, acesta poate fi considerat un motiv intemeiat pentru a petrece cateva ore aici.

Apoi, sa nu uitam ca discutam despre o biserica foarte importanta, care face parte din Patrimoniul Unesco. Mai exact, din anul 1999 biserica este inclusa in acest patrimoniu. Este de asemenea inclusa chiar si in faimosul ghid Michelin. Acest ghid a notat cu trei stele obiectivul turistic mentionat.

In plus, in afara de biserica, oamenii pot alege sa viziteze si Cetatea Prejmer care se afla in acelasi loc. Dupa cum spuneam, cetatea este cea care protejeaza biserica.

Aici sosesc atat persoane tinere cat si persoane mai putin tinere. Multi sunt cei care vin aici pentru ca doresc sa descopere biserica dar si cetatea. Alte persoane prefera sa vina in aceasta zona doar pentru a se fotografia. De la simple fotografii de nunta sau de botez si pana la fotografii oarecare sau fotografii din diverse stiluri, oamenii se pozeaza aici.

Indiferent de motivele vizitarii acestui obiectiv turistic insa, cu siguranta o vizita aici merita efectuata. Este locul care fascineaza turistii din mai multe motive. In plus, Brasovul este si aproape, iar dupa excursia la biserica, o vizita in Brasov poate fi chiar placuta.
Deci, cand vreti sa vizitati un loc nou, tineti minte de aceasta locatie!

Close