Thursday , February 29 2024
Breaking News

Proiectare Instalatii Termice

Tevi pentru calorifer incluse intr-o proiectare instalatii termice

Pentru a beneficia de o instalatie termica functionala la parametri optimi, aveti nevoie de o proiectare instalatii termice. In cadrul proiectului vor fi incluse toate elementele necesare instalatiei, cum ar fi coturile sau tevile pentru calorifer.

Despre acestea din urma vom discuta in randurile urmatoare ale acestui articol. Daca trebuie sa alegeti si dvs. tevile potrivite, cititi cu atentie pana la final.

Proiectare instalatii termice: tevi si conducte utilizate

In momentul in care vine vorba despre tevile pentru calorifer, ne gandim mai intai de toate la materialul din care sunt fabricate. Acesta este unul dintre factorii cei mai importanti de luat in considerare, dar conteaza la fel de mult si dimensiunea acestora.

Cand vine vorba despre materialul din care acestea sunt fabricate, exista doua optiuni. Mai intai de toate amintim tevile din polipropilena (tevile PPR), iar apoi tevile din cupru. Probabil va ganditi ca ar mai exista si a treia optiune, si anume tevile din PVC. Ei bine, in ultimii ani acestea au cam disparut de pe piata din cauza numarului mic de avantaje pe care il ofereau.

In plus, tevile PPR si si tevile din cupru ofera mult mai multe avantaje in comparatie cu cele din pvc. Deci, nu trebuie sa ne surprinda faptul ca acestea din urma nu mai sunt folosite.

Tevi din cupru sau tevi PPR?

In mod evident, nu exista perfectiunea, mai ales in momentul in care vine vorba despre tevile pentru calorifere. Atat tevile folosite intr-o proiectare instalatii termice din cupru cat si tevile PPR au atat avantaje cat si dezavantaje.

Tocmai din acest motiv, alegerea tevilor se va face in functie de necesitatile si preferintele fiecaruia. Pentru ca dorim sa va fim de ajutor, va prezentam in continuare atat avantajele cat si dezavantajele ambelor tipuri de tevi pentru calorifere.

Tevi pentru calorifere din cupru

Cel mai important aspect pe care trebuie sa il amintim aici este reprezentat de eleganta tevilor din cupru. Acestea sunt mult mai elegante in comparatie cu tevile din polipropilena incluse intr-o proiectare instalatii termice. Cuprul este mai util decat polipropilena si in momentul in care discutam despre socurile mecanice. Tevile din cupru au o rezistenta foarte mare in fata loviturilor.

Proiectare Instalatii TermiceCat despre durata lor de viata, aceste tevi practic sunt nemuritoare. Randamentul insa este cel mai mare minus al acestora. Au o rezistenta mica la temperaturile inalte si pierd caldura comparativ cu modelele PPR.

In plus, sunt si mai scumpe in comparatie cu tevile PPR. Cat despre montaj, atat tevile din cupru cat si cele din polipropilena se monteaza usor si rapid.

Tevile pentru calorifere din polipropilena

Exista dupa cum spuneam si tevi PPR incluse intr-o proiectare instalatii termice. Si aceste tevi au la randul lor atat avantaje cat si dezavantaje. Din punct de vedere financiar, sunt mai accesibile in comparatie cu tevile din cupru. Daca bugetul este limitat, aceste tevi reprezinta alegerea cea mai potrivita.

Au de asemenea o durata de viata foarte mare, pana la 50 de ani. Sunt rezistente la soare, avand punctul de topire la 160 de grade Celsius. Un alt avantaj al acestora este ca nu corodeaza, dat fiind faptul ca polipropilena este un material non-coroziv.

Cel mai mare dezavantaj il reprezinta aspectul. Nu sunt la fel de placute ochiului precum tevile din cupru. Pana la urma conteaza randamentul mai mult decat orice altceva.

Check Also

Asfaltare Curti

Asfaltare Curti

Merita sa ma orientez spre asfaltare curti? Stiati ca in momentul in care vine vorba …

Close