Thursday , February 29 2024
Breaking News

Radiologie Brasov

Cu ce se ocupa medicii de la sectiile de radiologie Brasov?

Probabil ati avut nevoie sa mergeti cel putin odata intr-un cabinet de radiologie Brasov pentru efectuarea unei ivestigatii. Daca da, cel mai probabil stiti ce este un medic radiolog si cu ce se ocupa acesta.

Exista insa persoane care nu au fost niciodata la radiologie si nu au idee ce face un asemenea medic. Pentru acele persoane, informatiile prezentate in randurile urmatoare sunt deosebit de utile.

Ce fac medicii de la sectia de radiologie Brasov?

Radiologii sunt medici specializati in diagnosticarea si tratarea leziunilor si bolilor folosind proceduri de imagistica medicala (radiologie) (examene/teste) precum raze X. Acestua efectueaza si alte investivatii precum tomografie computerizata (CT), imagistica prin rezonanta magnetica (RMN), medicina nucleara, tomografie cu emisie de pozitroni (PET) si ultrasunete.

Cu ajutorul acestor tipuri de investigatii medicale efectuate de catre radiologi, pot fi depistate afectiunile traumatice, infectioase, tumorale, inflamatorii, endocrine, etc. De asemenea, datorita efectuarii acestor investigatii, medicul dvs. poate pregati tratamentul potrivit pentru dvs.

Pregatirea pentru investigatie

Daca medicul dvs. de familie v-a recomandat sa treceti pe la cabinetul de radiologie Brasov, probabil va faceti griji. Nu stiti cel mai probabil cum trebuie sa procedati, nu stiti daca este nevoie de o anumita pregatire inainte de investigatie.

Radiologie BrasovEste firesc sa se intample asa, daca pana in clipa de fata nu ati mai avut parte de o astfel de investigatie imagistica. Ei bine, vestea buna este ca nu trebuie sa va ingrijorati. Pentru ca nu trebuie sa va pregatiti intr-un fel anume.

Este suficient doar sa indepartati bijuteriile, ochelarii, aparatele dentare mobile sau alte obiecte metalice. Trebuie neaparat sa faceti acest lucru pana cand este efectuata procedura. Toate aceste obiecte ar putea interfera cu procedura. Cat despre tinuta pe care o veti purta in ziua respectiva, ar fi de preferat sa va imbracati cat mai lejer.

Multe persoane se intreaba inainte de a merge la radiologie Brasov daca exista si contraindicatii. Ei bine, exista. Trebuie sa mentionam inca de la inceput ca pentru doamnele insarcinate nu se recomanda aceste investigatii. Acest lucru se datoreaza razelor X care le vor putea afecta sarcina.

Check Also

Cabinet Stomatologic Brasov

Cabinet Stomatologic Brasov

Cabinet Stomatologic Brasov – Importanta Vizitelor si Controalelor la Dentist! Alegeti un Cabinet Stomatologic Brasov …

Close