Tuesday , December 5 2023
Breaking News

Lotiune Spalare

Este suficienta o lotiune spalare pentru a avea instrumente medicale curate?

Curatarea instrumentelor chirurgicale, a seringilor si a bandajelor este o parte importanta a ingrijirii medicale moderne, iar uneori se foloseste o lotiune spalare in acest sens.

Aceste instrumente sunt deosebit de importante deoarece pacientii le folosesc tot timpul. Pentru a va mentine pacientii, alti medici si mediul in siguranta, trebuie sa utilizati echipamentul medical intr-un mod sigur.

Aceasta inseamna pastrarea tuturor instrumentelor curate si sterilizate. Pentru a preveni raspandirea bolilor precum HIV de la un pacient la altul, aceste echipamente importante trebuie curatate bine si temeinic.

Lotiune spalare pentru instrumente medicale: Primul pas

Sterilizarea echipamentului medical este importanta, astfel incat spitalele si alte institutii de ingrijire a sanatatii sa poata ingriji pacientii lor in siguranta.

In fiecare zi, personalul spitalului foloseste instrumente pe multi pacienti diferiti in diferite parti ale cladirii. Deci, bacteriile si alte lucruri daunatoare intra in contact cu instrumentele medicale.

Pentru a scapa de acesti contaminanti, trebuie sa faceti mai mult decat sa curatati cu o lotiune spalare.

Lotiune SpalareUn studiu dezvaluie ca sterilizarea si dezinfectia sunt atat de importante pentru uciderea microbilor de pe suprafata unui obiect. Aceasta inseamna ca un obiect curat poate sa nu aiba murdarie vizibila pe el.

Sterilizarea este importanta deoarece este cea mai buna modalitate de a va asigura ca medicii si asistentele nu transmit pacientilor o infectie sau o boala in timp ce ii trateaza.

Daca simtiti orice simptome legate de o boala infectioasa, cum ar fi HIV, asigurati-va ca va faceti un test anti HIV. Va va ajuta sa aflati germenii din corpul dumneavoastra care pot provoca HIV.

Luand in considerare toate aceste elemente, medicii ar trebui sa obtina o pregatire despre cum sa curateze instrumentele precum.

Cum se curata instrumentele?

Toate spitalele trebuie sa aiba un plan de actiune pentru a opri raspandirea infectiilor care pot fi obtinute in timpul ingrijirilor medicale. Planul spitalului de combatere a germenilor este alcatuit din cativa pasi care se fac exact in aceasta ordine:

1. Curatenie

Curatarea trebuie sa aiba loc intotdeauna inainte de sterilizarea sau dezinfectarea la un nivel ridicat. In aceasta etapa, cel mai probabil este utilizata o lotiune spalare pentru instrumentele si dispozitivele medicale.

2. Dezinfectare

Al doilea pas este dezinfectarea. Pentru a ucide bacteriile care nu fac spori, si substantele chimice lichide pot fi folosite pentru a dezinfecta instrumentele chirurgicale. Chiar si o lotiune spalare poate fi eficienta.

3. Sterilizarea

  • Exista diferite moduri de sterilizare de a ucide microorganismele care cauzeaza boli si de a scapa de lucrurile care se pot raspandi, cum ar fi bacteriile si sporii.
  • Cat de mult sterilizati sau curatati ceva depinde de modul in care il veti folosi. Exista mai multe metode de sterilizare, iar una dintre ele este sterilizarea cu abur.
  • Autoclavele sunt sterilizatoare cu abur care sunt utilizate in majoritatea departamentelor de procesare sterila.
  • Acest lucru se datoreaza faptului ca aburul este de obicei cea mai sigura si mai ieftina modalitate de a curata majoritatea echipamentelor medicale.

Unii tehnicieni vor folosi o metoda diferita doar daca dispozitivul medical nu poate fi sterilizat cu abur sau este fabricat dintr-un material care nu suporta caldura. Toate microorganismele de pe un obiect sunt ucise de presiunea ridicata si caldura autoclavei.

Cand aburul nu poate intra intr-un instrument sau il va distruge, caldura uscata este cel mai bun lucru. Caldura uscata este o metoda puternica, dar lenta, care necesita timp si temperaturi ridicate pentru a functiona.

Din acest motiv, nu este buna pentru multe materiale, dar este adesea mai fiabila decat alte optiuni. In sterilizarea cu caldura uscata, aerul fierbinte este folosit pentru a ucide microorganismele.

In afara metodelor mai sus mentionate de sterilizare, se mai poate face si sterilizare cu peroxid de hidrogen vaporizat. Se poate steriliza si cu gaz plasma sau cu oxid de etilena si ozon. Inainte de sterilizare insa, instrumentele vor fi curatate si dezinfectate, iar o lotiune spalare este deosebit de utila.

Check Also

Asfaltare Pret

Asfaltare Pret

Ce factori contribuie la asfaltare pret final? Asfaltarea curtii poate fi unul dintre cele mai …

Close